Ryzlink vlašský (výběr z cibéb)
    
      
      
      
        - Kategorie: výběr z cibéb
- Trať: Zahrady
- Charakteristika vína: 	Má zlatožlutou barvu, ve vůni jsou cítit medové a živočišné tóny, vlašský ořech a rozkvetlá louka.
- Kombinace s jídly:		Hodí se především jako aperitiv a k sladkým jídlům.
- Teplota podávání: 11–15 °C
- Skladování: Teplota 7-13 °C, v temnu bez přístupu světla. Láhev by měla být uložena tak, aby byl korek zalit vínem. Víno lze vypít hned nebo jej lze uložit do archivu na 3 a více let.
- Rozbor vína: cukr:	226 g/l
 obsah kyselin:	2,0 g/l
 alkohol:	8,50 obj%
- Obsah lahvovaného vína: 0,20 l
- Postup výroby: Náročnost výroby těchto vín spočívá ve schopnosti vinaře uchránit úrodu až do pozdních měsíců,kdy
                          je teprve možné úrodu sklízet a dosáhnout tak cukernatosti přesahující 32° ČNM.
                          Hrozny na vinici napadne plíseň šedá ( BOTRYTIS CINEREA),která je v suchých podzimních měsících
                          ušlechtilá.Slupka hroznu se naruší a během několika měsíců se kulička vysuší.Zůstane v ní
                          pouze minimum husté štávy,která se šetrně vylisuje.Cukernatost naměřeného moštu dosahovala 34°ČNM.