Svatovavřinecké

  • Kategorie: pozdní sběr
  • Trať: Zahrady
  • Charakteristika vína: Svatovavřinecké je nejrozšířenější modrou odrůdou v České Republice. Víno oslní svou plností a povidlovou vůní i chutí. Barva je tmavěčervená až granátová. Chuť je příjemná s výraznými ovocnými tóny.
  • Kombinace s jídly: K výrazně kořeněné úpravě vepřového masa, k tmavým masům, ke zvěřině, k těstovinám, k huse nebo kachně.
  • Teplota podávání: 16–18 °C
  • Skladování: Teplota 7-13 °C, v temnu bez přístupu světla. Láhev by měla být uložena tak, aby byla zátka zalita vínem. Víno lze vypít hned nebo jej lze uložit do archivu na 3 a více let.
  • Rozbor vína: cukr: 1,60 g/l
    obsah kyselin: 5,30 g/l
    alkohol: 11,50 obj%
    bezcukerný extrakt: 25,90 g/l
  • Obsah lahvovaného vína: 0,75 l