Sauvignon jakostní
    
      
      
      
        - Kategorie: jakostní
- Trať: U Spálené hospody
- Charakteristika vína: 	Světle zelenožlutá barva, výrazná brosková až kopřivová vůně. Chuť kořenitě plná a výrazně ovlivněná vůní. Kyseliny jsou příjemné, harmonické.
- Kombinace s jídly:	Podává se jako aperitiv nebo ke studeným pokrmům. Hodí se i ke chřestu a kozím sýrům, vařené šunce, k rybám s výraznější úpravou či k rybám uzeným. Je vhodné také ke kořenitým jídlům, těstovinám s gorgonzolou nebo rybí omáčkou.
- Teplota podávání: 11–13 °C
- Skladování: Teplota 7-13 °C, v temnu bez přístupu světla. Láhev by měla být uložena tak, aby byla zátka zalita vínem. Víno lze vypít hned nebo jej lze uložit do archivu na 3 a více let.
- Rozbor vína: cukr:	2,40 g/l
 obsah kyselin:	5,00 g/l
 alkohol:	12,00 obj%
 bezcukerný extrakt:	20  ,00 g/l
- Obsah lahvovaného vína: 0,75 l